Tofuschotel met pindadressing

Tofuschotel met pindadressing

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Aziatisch |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Een heerlijk en gezond maaltje met veel groente en zonder vlees. Daar kun je iedereen blij mee maken!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

400 gram tofu
1 teen knoflook, geperst
¼ tl sesamolie
2 el ketjap
1 tl sambal Badjak
350 gram zilvervliesrijst
300 gram sperziebonen, gedopt en gehalveerd
1 grote pastinaak, in blokjes
2 el zonnebloemolie
2 Granny Smith appels, in repen
1 ui, gesnipperd
2 el walnoten, gebrand
4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
4 bosuitjes, in ringen


voor de dressing:
2 dl warme kippenbouillon
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel wittewijn azijn
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels appelsap

Bereidingswijze

  • Snijd de tofu in plakken van een halve centimeter dik.
  • Meng de knoflook, sesamolie, ketjap en sambal.
  • Marineer hierin de tofu ongeveer 30 minuten.

  • Kook de rijst gaar, stoom droog en houd deze warm.
  • Blancheer de sperziebonen en de pastinaak in ruim gezouten water 2 minuten.
  • Fruit het uitje in de zonnebloemolie tot hij glazig wordt.
  • Voeg de pastinaak, bleekselderij en de sperziebonen toe en bak 2 minuten mee.
  • Doe de rijst erbij en bak 3 minuten mee.

  • Meng ondertussen in een kleine pan op laag vuur alle ingrediënten voor de dressing en roer tot de pindakaas is opgelost.
  • Gril de tofu aan 2 kanten en houd vervolgens warm.
  • Schep de rijst in kommen, verdeel hierover de appel, walnoten, tofu en maak af met bosui.
  • Schep daarna de warme dressing over de schotel.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven