Tomaten-crèmesoep met gevulde flensjes

Tomaten-crèmesoep met gevulde flensjes

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd:  |  Aantal personen: 4

Woensdag is soepdag! Tenminste als het aan onze Caspar ligt. Vandaag maakt hij een romige tomatensoep met flensjes, gevuld met spinazie en gehakt!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Nog meer zin in soep? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Tomaten-crèmesoep:
2 uien, gesnipperd
2 wortels, in blokjes
½ prei, in halve ringen
70 g tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
1,5 l runderbouillon
1 el palmsuiker
250 ml kookroom
1 tl palmsuiker
peper en zout


Gevulde flensjes:
1 el olijfolie
100 g half-om-half gehakt
½ tl gyroskruiden
100 g bloem
100 ml melk
1 ei
1 snuf zout
4 blokjes spinazie a la crème, ontdooid
½ eetlepel zonnebloemolie
15 g roomboter, gesmolten


Serveren:
100 ml slagroom, lobbig geklopt
6 takjes verse basilicum

Bereidingswijze

Tomaten-crèmesoep:

  • Fruit de uien, wortels en prei in 3 eetlepels olijfolie tot ze glazig worden.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de tomatenblokjes en de bouillon en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 20 minuten zacht pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Mix met de staafmixer tot er een mooie, gladde soep ontstaat.
  • Haal door een zeef of passe vite om nóg gladder te krijgen.
  • Voeg de kookroom toe, verwarm maar laat niet koken. Breng op smaak met de palmsuiker en wat peper en zout.


  • Gevulde flensjes:

  • Rul het gehakt uit in een beetje olijfolie met de gyros kruiden.
  • Klop met een garde de bloem, melk, het ei, zout en blokjes spinazie a la crème door elkaar tot een glad beslag.
  • Verwarm de roomboter en zonnebloemolie in een bakpan en schep wat beslag hierop.
  • Verdeel snel wat gehakt over het natte beslag en draai daarna pas om. Werk snel: het gehakt blijft alleen goed zitten als het gehakt nog nat is. Rol de flensjes op en snij in dikke ringen.
  • Verdeel de flensjes over 6 borden en schep de soep hierop. Schep wat lobbige slagroom hierop en maak af met veel basilicum.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven