Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Italiaans |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Caspar maakt een heerlijke Italiaanse tomatenrisotto. Een recept dat moeilijk lijkt maar eigenlijk heel makkelijk is. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer Italiaanse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
275 g arboriorijst
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1,2 liter kippenbouillon
100 g geraspte Parmezaan
4 gekookte eieren, gehakt
300 gram mortadella, in reepjes
1 tl Italiaanse kruiden
1 potje kalamata olijven
250 g mozzarella
Takje verse basilicum
Olijfolie

Voor de focaccia
1 kg bloem
1 zakje gedroogde gist
½ tl zout
700 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
handje verse rozemarijnnaaldjes

Bereidingswijze

  • Fruit het uitje aan in 4 eetlepels olijfolie en voeg als deze begint te kleuren de knoflook toe.
  • Bak heel even mee en voeg dan de rijst toe.
  • Bak dit 1 minuut mee en voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Bak dit ook even mee en voeg dan de blokjes tomaten toe en ongeveer 250 ml kippenbouillon.
  • Voeg de komende 20 minuten steeds een beetje bouillon toe als de rijst opdroogt tot je een gare en smeuïge rijst hebt.
  • Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, ei en de mortadella toe en roer even goed door.
  • Verdeel alles over de borden en maak af met stukjes mozzarella, de olijven en de basilicum.

Voor de focaccia:

  • Meng bloem, gist en zout in een kom.
  • Voeg de olijfolie en het water toe en kneed met een deeghaak of met de hand tot een soepel deeg.
  • Voeg niet al het water in een keer toe, maar houd wat achter om toe te voegen als het deeg nog niet soepel is.
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plek (boven de verwarming) of in een voorverwarmde oven van 30 graden 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg goed door en rol het uit ter grootte van de bakplaat.
  • Leg het deeg op de bakplaat en laat nog eens 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de focaccia in 20 à 30 minuten gaar in de oven.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven