Valentijnsdiner voor twee

Valentijnsdiner voor twee

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 2

Caspar speelt voor cupido! Op Valentijnsdag zet hij een heus valentijnsdiner op tafel. Met deze heerlijke recepten verover je zeker het hart van je geliefde!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer valentijnsinspiratie? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Amuse:
100 gr zalmfilet (1 stukje)
1 wit casinobrood, uitgestoken in hartjesvorm
1 kleine biet, in hele kleine blokjes
1 tl kappertjes
1 el mayonaise
Snufje shichimi togarashi
2 hele kleine partjes limoen
Een paar blaadjes basilicum


Hoofdgerecht:
2 entrecotes (180 gram per stuk)
2 stronken witlof, in vieren en hart eruit
1 sinaasappel, met schil in parten
3 grote, vastkokende aardappelen
1/4 knolselderij, geschild en in blokjes
100 ml sap van een potje zoetzure augurken
150 ml kookroom


Dessert:
200 gr pure smelt chocolade, au bain marie gesmolten.
1 tl roomboter
200 ml slagroom met 100 gram suiker, geslagen
2 eiwitten met 100 gram poedersuiker, geslagen
Garnering:
2 el Amarena-kersen uit blik
200 ml geslagen zoete slagroom
Een paar takjes verse munt
2 rode rozen
100 gr gesmolten chocolade

Bereidingswijze

Amuse: Zalmroosjes op rode toast

  • Snijd de verse zalm in hele dunne plakjes en vorm hier een roos van. Wanneer je dit lastig vindt, kun je dit maken in een kookring of buigbare muffinvorm.
  • Bestrooi de zalm met peper, zout en wat olijfolie.
  • Bak de vis in 5 minuten 'gaar' in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Steek met een hartvormige steekvorm twee harten uit het casinobrood. Rooster het brood even kort in de oven.
  • Meng de fijne blokjes biet met 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel mayonaise en een beetje shichimi togarashi kruiden.
  • Schep een theelepel van het mengsel op het hartvormige broodje.
  • Leg hierop de zalm en maak af met wat partjes limoen en een paar blaadjes basilicum.


    Hoofdgerecht: Entrecote met gegrilde witlof en zoetzure knolselderijpuree

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de gesneden witlof met de sinaasappelparten, wat olijfolie en zout en peper.
  • Schil de aardappelen en steek hier met een hartvormige steker een hart uit. Snijd het hart vervolgens in dunne plakjes en leg deze plakjes in ijswater.
  • Frituur ze vervolgens op 160 graden.
  • Laat de plakjes koud worden en frituur nogmaals op 180 graden, net voor het hoofdgerecht klaar is. Breng verder op smaak met zout en paprikapoeder.
  • Breng de entrecote op smaak met zout en peper en bak deze in een klont roomboter en wat olijfolie bruin.
  • Grill de witlof op een grillplaat of grillpan en leg op een schaal bij de entrecote.
  • Verwarm het vocht van een pot augurken op een laag vuurtje en voeg de blokjes knolselderij toe. Stoof de knolselderij in 20 minuten.
  • Pureer de knolselderij en voeg de kookroom toe.
  • Meng goed door elkaar en breng op smaak.
  • Laat de entrecotes nog zo'n 5 tot 10 minuten nagaren in de oven.
  • Serveren:

  • Begin met de witlof.
  • Snijd de entrecote in dunne plakken en leg deze op de witlof.
  • Schep hier wat knolselderijpuree op en maak af met de gefrituurde aardappelhartjes.


  • Dessert: Pure chocolademousse met Amarena-kersen

  • Kook een pannetje met water op matig vuur. Leg hier een bakje op, die precies op het pannetje past en smelt hier de pure chocoladedruppels in (au bain-marie).
  • Voeg een theelepel roomboter toe om het romig te maken.
  • Wacht tot de chocolade smelt en roer tussendoor niet.
  • Klop in de tussentijd 2 eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg 100 gram poedersuiker toe.
  • Voeg een beetje van de opgeklopte eiwitten toe aan de gesmolten chocolade.
  • Doe vervolgens de rest van de gesmolten chocolade met een beetje van de eiwitten bij de rest van de opgeklopte eiwitten. Dit heet 'familie maken' en voorkomt dat het mengsel gaat schiften.
  • Klop de slagroom stijf en voeg hier 100 gram poedersuiker aan toe.
  • Meng dit door het chocolade-eiwitmengsel. Laat minimaal 6 uur koud worden in de koelkast.


  • Garnering:

  • Smelt 100 gram pure chocolade en verdeel dit in een spuitzak. Spuit hier 3 harten van en laat even hard worden in de vriezer.
  • Vul de harten met de siroop van de Amarena-kersen en een paar kersen.
  • Schep de chocolademousse in een stervormige uitsteker. Maak af met drie toefjes slagroom, een paar blaadjes munt en de rode roos in het midden.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven