Vega quesadilla’s

Vega quesadilla’s

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Mexicaans |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Caspar is weer terug in de keuken en heeft een heerlijke, simpel Mexicaans gerecht voor ons. Het water loopt ons al in de mond!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Mexicaanse keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

4 bieten met schil, goed gewassen en in partjes
2 uien, in partjes
4 portobello’s, in partjes
1 stronk broccoli, in roosjes
1 tl Tex Mex-kruiden
4 el olijfolie
3 el balsamico
250 g snoeptomaatjes
1 mango, geschild en in partjes
8 bloemtortilla’s
400 g cheddar, geraspt
1 grote zak rucola
8 el yoghurt
150 g maiskorrels, uitgelekt
2 el honing
4 takjes bladpeterselie, grof gehakt
peper en zout

Bereidingswijze

  • Meng de bieten met de ui, portobello’s en de broccoli en breng op smaak met de tex mex kruiden, balsamico, olijfolie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakblik.
  • Rooster de groenten in een voorverwarmde oven op 200 graden in 30 tot 35 minuten gaar.
  • Voeg na ongeveer 20 minuten de snoeptomaatjes toe en roer even om. Meng vervolgens met de mango.
  • Schep dit mengsel op de tortilla’s en bestrooi met de helft van de kaas.
  • Vouw ze dubbel en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet ze in de nog warme oven (200 graden).
  • Wanneer de kaas gesmolten en gekleurd is, zijn ze klaar.
  • Bedek een schaal met rucola en leg de quesadilla’s erop. Meng in een kleine kom de yoghurt met de mais, honing, bijna alle peterselie, wat zout en peper. Schep dit op de quesadilla’s en maak af met de resterende peterselie.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven