Veganistische BBQ-sandwich met zoete aardappel

Veganistische BBQ-sandwich met zoete aardappel

Geef jouw stem!

Menugang: Bijgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: Langer dan 2 uur |  Aantal personen: 4

Lisette Kreischer en Mark Kulsdom zijn te gast in de uitzending. Zij zijn pioniers op het gebied van de veganistische levensstijl. Dit gerecht sluit daar helemaal bij aan, er worden namelijk alleen maar plantaardige ingrediënten gebruikt. Deze sandwich met zoete aardappel kan prima in combinatie met bijvoorbeeld een groentebouillon

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Laat het ons hier weten of gebruik #KokenmetCaspar op Instagram.

Benieuwd naar nog meer veganistische recepten? Vind ze hier!  Alle andere recepten bekijk je hier.

Ingrediënten

Voor het broodje:
1 zakje gist
½ tl zout
2 el suiker
260 g witte bloem
120 ml amandelmelk
60 ml water
2 el veganistische boter, op kamertemperatuur

Verder:
2 zoete aardappelen, in de schil beetgaar gekookt in ruim water
1 tl gerookte paprika poeder
1 rode ui, in ringen
1 krop baby romaine
2 tomaten, in plakjes
1 zure bom, in plakjes
4 el veganistische BBQ-saus
4 el veganistische mayonaise
1 bakje kiemgroenten met radijs

Bereidingswijze

Voor het brood:

  • Meng alle droge ingrediënten met de helft van de bloem.
  • Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en voeg de boter toe.
  • Giet dit al knedend bij het bloemmengsel.
  • Kneed het deeg goed door en voeg de rest van de bloem in delen toe tot een mooi elastisch deeg ontstaat.
  • Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Vorm daarna bolletjes van het deeg en laat nogmaals 1 uur rijzen.
  • Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 190 graden in 20 minuten gaar.


  • Snijd de broodjes doormidden en leg ze even met de snijkant op de grill.
  • Schil de afgekoelde en beetgare zoete aardappelen en snijd in dikke plakken.
  • Smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met wat gerookt paprikapoeder. Grill de zoete aardappel aan twee kanten en hou warm onder zilverfolie.
  • Smeer één kant van het broodje in met mayo en de andere kant met BBQ-saus.
  • Bedek het broodje met sla en tomaat en leg daarop de gegrilde zoete aardappel.
  • Garneer met ui en augurk. Leg daarop het kapje en steek er een prikker in.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven