Veganistische groentebouillon

Veganistische groentebouillon

Geef jouw stem!

Menugang: Bijgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Lisette Kreischer en Mark Kulsdom zijn te gast in de uitzending. Zij zijn pioniers op het gebied van de veganistische levensstijl. Dit gerecht sluit daar helemaal bij aan, er worden namelijk alleen maar plantaardige ingrediënten gebruikt. Aan deze basic groentebouillon kun je zelf heel makkelijk een Aziatisch, Mediterraan of Marokkaans tintje geven! Serveer het bijvoorbeeld met een lekkere sandwich

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Laat het ons hier weten of gebruik #KokenmetCaspar op Instagram.

Benieuwd naar nog meer veganistische recepten? Vind ze hier!  Alle andere recepten bekijk je hier.

Ingrediënten

1,2 liter veganistische groentebouillon
½ prei, in halve ringen en gewassen
¼ knolselderij, geschild en in kleine blokjes
1 ui, gesnipperd
1 bakje verse doperwten
1 bakje shiitakes
2 tl miso (optioneel)

Aziatische garnituur:
2 el kimchi saus
¼ komkommer, zaad eruit en in kleine blokjes
½ Chinese kool, in dunne repen, geblancheerd
1 el gehakte koriander

Mediterrane garnituur:
4 Pomodori tomaten, in blokjes
1 tl Provençaalse kruiden
1 teen knoflook, gehakt
2 el olijfolie
1 el basilicum, gehakt
1 tl gistvlokken (optioneel)

Marokkaanse garnituur:
200 g kikkererwten
1 tl ras al hanout kruiden
1 el koriander, gehakt
1 el munt, gehakt
2 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Fruit in een soeppan op matig vuur de groenten aan in olijfolie.
  • Zodra deze glazig worden de bouillon toevoegen en samen 20 minuten zachtjes laten garen.
  • Maak aan tafel een keuze voor 1 van garnituren en voeg deze à la minute toe aan de bouillon. En laat kort trekken in de hete soep.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153
banner bgl  zomer 2017
Koffietijd_439x153_v1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven