Warme avocadosoep met kip en tortilla’s

Warme avocadosoep met kip en tortilla’s

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Mexicaans |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Avocado is helemaal hip en dat weet Caspar ook! Hij maakt een romige avocadosoep met kip en tortilla’s. Dat wordt smullen!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met avocado? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de soep
1,2 L kippenbouillon
250 g shiitake, in reepjes
2 kipfilets
200 ml slagroom
200 ml crème fraîche
2 rijpe avocado’s
Sap van 1 limoen
3 takjes bladpeterselie, gehakt
Zout en peper

Voor de tortilla’s:
250 g masa harina
300 ml water
Snuf zout

Bereidingswijze

Voor de tortilla’s:

  • Meng de masa harina met het water en een snuf zout.
  • Kneed goed door.
  • Laat het deeg ongeveer een half uur rusten.
  • Verdeel het deeg in bolletjes.
  • Rol de bolletjes uit tussen twee vellen bakpapier.
  • Verwarm een koekenpan en bak de tortilla’s tot ze knapperig zijn.

Voor de soep:

  • Verwarm de bouillon met daarin de shiitake.
  • Pocheer de kip ongeveer 10 minuten in de bouillon.
  • Trek de gare kip vervolgens met twee vorken uit elkaar en zet apart.
  • Roer de slagroom en de crème fraîche door de bouillon.
  • Verwarm mee, maar zorg dat het niet gaat koken.
  • Prak de avocado’s met het limoensap en wat zout en peper.
  • Roer dit mengsel ook door de soep.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak.
  • Verdeel de kip en over vier kommen en schep daar de soep op.
  • Maak af met wat peterselie en de stukjes tortilla.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven