Winterse rode quinoasoep

Winterse rode quinoasoep

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Nootachtig van smaak en ook nog erg gezond; rode quinoa steelt de show in deze verwarmende soep vol winterse ingrediënten. Heerlijk met een stukje vers brood met dip!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer verwarmende gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, in blokjes
¼ rode kool, in dunne repen
500 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
350 g kippendijen, in hele dunne reepjes
4 el olijfolie
1 tl ras el hanout
70 g tomatenpuree
1,5 l kippenbouillon
sap van 2 sinaasappels
200 g rode quinoa
2 el grove mosterd
4 tomaten, zaad eruit en in blokjes gesneden


Voor de aardpeercrème:
2 a 3 aardperen, geschild en gaar gekookt en fijngestampt
2 dl crème fraîche
1 eetlepel Zwitserse poederkaas
2 eetlepels gehakte bieslook
veel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, winterpeen, rode kool, kip en paddenstoelen tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak nogmaals 1 minuut mee.
  • Blus af met de bouillon en het sinaasappelsap.
  • Voeg na 10 minuten pruttelen de quinoa en de mosterd toe en kook nogmaals zachtjes 15 minuten.
  • Maak af met de tomaat en eventueel verse kruiden ter garnering.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven