Zuid-Afrikaanse braai

Zuid-Afrikaanse braai

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Afrikaans |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Caspar staat samen met slager Koos van Essen in de keuken en ze maken er een feest van! Ze gaan aan de slag met een Zuid-Afrikaanse braai. Caspar maakt natuurlijk ook nog wat heerlijke bijgerechten, chakalaka en een braaisaus voor het vlees. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met vlees van slagers? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de chakalaka:
2 groene paprika’s, in stukken
2 uien, gesnipperd
2 zoete aardappels, in blokjes
4 bospenen, geschild en in bolletjes
3 tomaten, in blokjes
1 groene Spaanse peper, in stukjes
1 tl currypoeder
snuf chilipoeder
300 ml groentebouillon
4 el olijfolie

Voor de braaisaus:
1 blik hele, gepelde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 pot mangochutney
1 tl garam masala
1 el grove Dijon mosterd
150 ml aceto balsamico
1 groene paprika, gesnipperd
75 g rietsuiker
1 tl tabasco
1 klein blikje tomatenpasta
2 el olijfolie

Bereidingswijze

Voor de chakalaka

  • Fruit de uien, de Spaanse peper, de wortels, de zoete aardappels en de paprika’s aan in de olijfolie tot ze glazig worden.
  • Voeg dan de droge specerijen toe en bak even mee.
  • Blus af met de tomaten en de bouillon en laat 20 minuten stoven.
  • Voor de braaisaus:

    • Fruit de uien en de knoflook samen met de paprika aan in de olijfolie.
    • Voeg als ze glazig worden de chutney toe.
    • Laat dit even meebakken en dan alle andere ingrediënten toevoegen.
    • Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.
    • Mix het daarna met een staafmixer fijn en haal de saus door een zeef.
    • Serveer de saus bij het vlees en bij de chakalaka.

    Gerelateerde recepten

    koffietijd_439x153kopiekopie
    bankgiroloterij banner januari 2017
    V346_koffietijd_439x153 Uc1

    Zoek een uitzending

    Sorteer op programma fragment

    Terug naar boven