Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Flespompoen uit de oven met frisse yoghurtsaus en kruidenolie.
Pompoentijd! Lekker kruidig met een frisse saus.

Ingrediënten
1 flespompoen
1 tl koriander poeder
1 tl komijn poeder
0.5 tl kaneel
1 teen koflook
1 Citroen
Grof zeezout
200 ml Griekse yoghurt
150 g zachte geitenkaas
1 bosje koriander
1 bosje munt
1 bosje platte  peterselie
250 ml zonnebloem olie
1 bakje pompoen pitten
1 tl nigela zaad    

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de pompoen in dunne plakken en smeer ze in met olie. Kruid ze daarna met korianderpoeder, komijn, kaneel, zout en peper. Leg de stukken pompoen op een bakplaat of ovenschaal en bak 30-35 minuten in de oven.
Doe de blaadjes van de verse kruiden samen met de olie en knoflook in de blender. Blend er een mooie groene olie van.
Meng de yoghurt met de chilivlokken en geitenkaas, maak af met wat citroenzest.
Laat de pompoen wat afkoelen. Sprenkel daarna de yoghurt en wat olie er over. Maak af met wat nigellazaad, blaadjes koriander en verse pompoenpitten.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.