Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Foodfestival in je eigen tuin
Roberta maakt heerlijke hapjes om het seizoen mee af te sluiten!

Virgin Piña Colada  

Ingredienten
1 vanillestokje, opengesneden
300 g diepvries-ananasblokjes, bevroren
Crushed ijs
400 ml ananassap
400 ml kokosmelk, uit de koelkast
2 limoenen, van 1 sap en rasp, de ander in 4 parten gesneden  
Extra nodig: blender of keukenmachine, 4 grote cocktailglazen, rietjes  

Bereiding
Schraap het merg uit een vanillestokje en schep dit samen met de ananas in een blender of keukenmachine. Voeg het crushed ijs, het ananassap, de kokosmelk en de rasp en sap van de limoen en bij en draai tot een schuimig drankje. Schenk in een glas, steek er een rietje in en steek een partje limoen op de rand van het glas.  

 Knapperige vistaco  

Ingredienten
1,5 l zonnebloemolie
250 g Belgische mayonaise
1 limoen, rasp en sap
2 teentjes knoflook, fijngeperst
200 g rijstmeel
100 g bloem
1 ei, losgeklopt
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl chilipoeder
200 ml bruisend mineraalwater, koud
400 g kabeljauwfilet, zonder huid, in stukken
4 kleine meergranentortilla’s
200 g fijngesneden rode kool
100 g jalepeño plakjes, uit pot, uitgelekt
1 bos koriander, geplukt
150 g maiskorrels, uitgelekt
Zout, peper  
Extra nodig: wok of frituur, garde, keukenpapier, schuimspaan  

Bereiding
Verhit de olie in een wok of zet de frituur aan en verwarm tot 180° C. Meng de mayonaise met de limoenrasp en het sap, de knoflook en breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng het rijstmeel met de bloem, het ei, de bakpoeder, het zout en de chilipoeder. Schenk het bruisende mineraalwater er langzaam bij en klop met een garde tot een tempura-achtig beslag. Haal de vis door het beslag en schep in de hete olie en frituur circa 4 minuten. Doe eventueel in delen. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan en besmeer met een lepel limoenmayonaise, verdeel er wat rode kool, jalepeño, koriander en maiskorrels overheen. Eindig met de gefrituurde vis en nog een lepel limoenmayonaise.  

 Gefrituurde geitenkaasballetjes met honing, tijm en roze peper  

Ingredienten
400 g zachte geitenkaas, zonder korst
Vloeibare honing
1,5 l zonnebloemolie
100 g bloem
4 eieren, gesplitst, we gebruiken alleen het eiwit
150 g paneermeel
½ bosje tijm, gerist
1 el roze peperkorrels
Zout  
Extra nodig: vriezer, wok of frituur, schuimspaan, keukenpapier  

Bereiding
Kneed de geitenkaas, 2 eetlepels honing en een beetje zout tot een gladde massa. Draai hier vervolgens kleine balletjes van, ter grootte van een pingpongbal. Leg deze circa 45 minuten in de vriezer. Verhit de olie in een wok of zet de frituur aan en verwarm tot 180° C. Haal vervolgens de balletjes door de bloem, doe dit gelijkmatig om leeglopen bij het frituren te voorkomen. Haal de balletjes door het eiwit en daarna door de paneermeel. De balletjes moeten dubbel gepaneerd worden dus herhaal nu nogmaals het eiwit en de paneermeel. Frituur de balletjes tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel ze over een mooi bord en druppel de rest van de honing, de tijm en de roze peperkorrels erover.      

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved