Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Frietjes van polenta
Een super makkelijke variatie op een frietje met!

susan aretzSusan Aretz maakt frietjes van polenta uit haar kookboek 'Wat lunchen we vandaag'!

Ingrediënten:
250 gram polenta
1 l water
1 grote paprika, geroosterd en fijngesneden
zout en peper

Bereiding:

  • Maak de polenta volgens de instructie klaar.
  • Laat dat in een pannetje zachtjes pruttelen zodat de polenta indikt en gaar kookt.
  • In de tussentijd rooster je in 15 minuten de paprika in de voorverwarmde oven.
  • Haal daarna het velletje eraf en de zaadlijst eruit en snijd 'm zo fijn mogelijk.
  • Als de polenta klaar is meng je de paprika erdoor en doe je alles in het bakblik.
  • Spreid gelijkmatig uit en laat helemaal afkoelen.
  • Zet dan in de koelkast en laat door en door opstijven.
  • Draai het blik daarna ondersteboven op een snijplank.
  • Je kunt er nu heel makkelijk frietjes van snijden.
  • Doe dat zo gelijkmatig mogelijk, zodat ze straks allemaal tegelijk gaar en krokant zijn.
  • Als je de polentafrietjes wilt bakken verdeel je ze over het bakblik dat je met bakpapier hebt bedekt.
  • Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Draai ze voorzichtig om met een tang of vork en bak dan nog eens 10-15 minuten.
  • Als ze mooi goudbruin en krokant zijn haal je ze uit de oven.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.