Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gegrilde asperges met amandelsaus
Dit recept moet je thuis maken. Asperges heten niet voor niets het witte goud, dus duik meteen die keuken in!

Ingredienten
500 g witte asperges
125 g blanke amandelen
2 teentjes knoflook
½ bosje peterselie, grofgehakt+extra om te garneren
½ beschuitje
75 ml koolzaadolie + 1 el voor de asperges
Versgemalen peper
Zout
Sap en zeste van ½ goed schoongeboende citroen  

Bereiding
Rooster de amandelen licht en maal ca. 100 g samen met de knoflook, de peterselie, de beschuit en de koolzaadolie fijn. Voeg er 80 ml water aan toe en mix tot een romige, licht gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap. Voeg meer water toe als de saus te dik is.  
Verhit de barbecue of grillpan. Schil de asperges en verwijder de houtige uiteinden. Snijd de asperges in de lengte doormidden. Wrijf ze in met wat olie, peper en zout en grill ze, afhankelijk van de dikte, in 5 tot 8 min. gaar.  
Giet de saus bij de asperges en garneer met peterselie, citroenzeste en extra amandelen.

De hele week wordt in 5 Uur live gekookt uit het boek Oogstkoken van Seasons. Bestel het boek hier! 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.