Geitenbokrack van de BBQ

Estee Strooker maakt vandaag een geitenbok klaar op de barbecue. Geitenbok is nog vrij onbekend in Nederland en daar wil ze verandering in brengen. Dat doet ze door een heerlijke geitenbokrack te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 geitenbok rack
  • 1 bos radijs
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 30 g walnoten
  • 6 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kriel aardappel
  • 300 g doperwten
  • 50 ml room

Bereiding:

    • Snijd het loof van de radijs, bewaar het loof en was de loof en het radijs grondig.
    • Blend het loof van de radijs samen met de Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook, citroensap, olijfolie, peper en zout tot een pesto.
    • Marineer het rack in de zelfgemaakte pesto (1 eetlepel apart houden) minimaal 30 minuten verwarm de barbecue voor totdat de barbecue goed heet is.
    • Leg het rack daarna op de barbecue en rooster 2 minuten iedere kant.
    • Meng de radijs met de overgebleven pesto.
    • Kook de aardappelen met schil circa 15 minuten.
    • Pureer in de blender de doperwten.
    • Voeg 50 ml warm water toe.
    • Voeg ook de room toe.
    • Breng het geheel op smaak door peper en zout toe te voegen.
    • Serveer de aardappels samen met de radijsjes, leg daar boven op het rack.
    • Garneer eventueel met wat pesto.