Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gepocheerde Zeebaars met venkelsalade, zoetzuur van komkommer en botersaus

Ingrediënten

venkel salade
1 venkel knol
1 teentje knoflook
1 bosui
1 citroen  

botersaus
1 sjalot
1 stengel bleekselderij
1 laurierblad
200 ml sushi azijn
400 ml witte wijn
300 ml room
80 g roomboter
Peper en zout
 
zoetzuur van komkommer
1 Komkommer
100 ml sushi azijn  

Zeebaars
6 zeebaars filets
1,5 liter vis bouillon  


Bereiding

Venkel salade
Snijd de venkel heel dun en snipper de bosui en knoflook fijn. Meng alles in een kom en pers de citroen er in uit. Zet de kom daarna in de koelkast.

Beurre blanc saus
Verwarm in een steelpan de witte wijn, laurier, gesnipperde sjalot, klein gesneden bleekselderij en sushi azijn. Laat hhet mengsel inkoken tot de helft is verdampt. Zeef het geheel in een bolzeef, voeg de room en de boter toe en breng weer aan de kook. Breng als laatst op smaak met zout en peper.

Zoetzuur van komkommer
Maak met een pomme parisienne lepel bolletjes komkommer. Leg deze in de sushi azijn.

Gepocheerde zeebaars
Zet de visbouillon in een pan zachtjes op en breng dit aan de kook. Als de bouillon kookt, draai het vuur uit. Leg de zeebaarsfilets er voorzichtig in met een schuimspaan. Laat de zeebaars pocheren voor 4 minuten.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.