Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Geroosterde bieten uit de oven met bosui crème en pecannoten crunch
Lekker makkelijk uit de oven.

 Ingrediënten 
2 rode bieten ongekookt 
2 gele bieten ongekookt 
2 chioggia bieten ongekookt 
Olijfolie 
Tijm (vers of gedroogd) 
Zeezout & peper 

1/2 bol knoflook (gepeld) 
2 el olijfolie 
10 stuks bosuien zonder uiteinden 
1,5 el zonnebloemolie 
150 gram verse roomkaas 
110 gram zure room 
Zeezout en zwarte peper 

150 gram pecannoten

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Neem 6 velletjes aluminiumfolie en leg op elk velletje een biet. Besprenkel het met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse of gedroogde tijm. Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren. 
Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminumfolie. Het velletje van de biet haal je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen. Snij de bieten in partjes.   

Doe de bosuien in een kom, bestrijk met zonnebloem olie en bestrooi  ze met zeezout en peper. Zet een grillpan op het vuur en wacht tot het goed heet is, leg de bosui erop en rooster ze. Grill ook de knoflook mee tot ze licht bruin zijn, haal uit de pan en hak fijn als ze zijn afgekoeld. Als de bosuien mooi rondom geblakerd zijn, laat ze afkoelen en hak daarna fijn. 
Doe de bosuien in een kom met de verse roomkaas, zureroom, olijfolie, de gegrillde knoflook, zout en peper op smaak. Meng alles tot een mooie massa.   

Doe 150 gr pecannoten in een pan en rooster die kort. Als ze zijn afgekoeld doe je de peacnnoten in de  keukenmachine. Laat kort draaien, het mag niet te fijn of te grof!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.