Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gesuikerde rabarberlinten
Deze snack lijkt wel op de bekende zure matten, maar deze maak je zelf. Die combinatie van pruimen met suiker is verrukkelijk!

De hele week wordt er in 5 Uur Live gekookt uit Oogstkoken van Seasons.

Ingredienten
2 kg paarsblauwe pruimen
115 g suiker + extra om de linten mee te bestrooien
Eventueel: zaadjes van 1 vanillestokje  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakblik en bak ze in 20 minuten gaar. Controleer regelmatig, ze moeten niet verbranden.
Pureer de pruimen met de suiker en eventueel de vanille. Bekleed 2 of 3 bakblikken ruim met plasticfolie. Laat het folie ruim over de rand hangen. Giet er een laag in van circa 0.5 cm pruimenpuree.
Schakel de oven terug naar 60 C en laat de puree langzaam in 6 tot 8 uur drogen. Bij heel sappige pruimen heeft de puree nog langer nodig. De puree moet niet meer plakkerig zijn, laat anders nog langer in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Bestrooi aan beide kanten met suiker, snijd in linten van circa 1 tot 2 cm breed en rol op.  

Het boek kun je hier bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved