Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gevulde focaccia met spinazie en zongedroogde tomaten
Een bijgerecht met verstopte groente.

Ingrediënten 
500 gram bloem
10 gram zout
15 gram suiker
1,5 zakje gist (circa 10 gram)
300 ml lauw water

Vulling
2 teentjes knoflook
200 gram spinazie
2 eetlepels zongedroogde tomaten
Grof zeezout  

Bereiding       
Doe de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom en meng door elkaar. Giet het water erbij, meng met je handen door elkaar en begin te kneden. Zodra het deeg van plakkerig naar compact begint te veranderen, haal het deeg uit de kom en leg het op het aanrecht. Kneed het deeg 10 minuten goed door en maak een bol. Smeer de bol lichtjes in met olie en leg terug in de kom. Dek deze af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.        
Verwarm de oven voor met de bakplaat op 220 graden.
Plet de teentjes knoflook en snipper fijn. Wok de spinazie voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe, bak dit nog kort mee. Leg de vulling op een snijplank en hak grof met een koksmes. Leg de vulling daarna in een zeef om het overige vocht eruit te halen.       
Pak het deeg en kneed dit nog een minuutje door. Rol daarna uit tot een rechthoek van circa 2 cm dik en snijd in tweeën. Leg 1 stuk op bakpapier en duw met de bolle kant van je duim allemaal kuiltjes in het deeg. Verdeel daarna de vulling over de ene helft snijd ook de mozzarella en verdeel over de vulling. Leg de tweede plak deeg erop en vouw de zijkanten dicht met je vingers, duw ook kuiltjes in de bovenkant met je duim. Besprenkel de bovenkant met olijfolie en grof zout.
Leg de focaccia op de voorverwarmde bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.