Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gevulde puntpaprika’s met tonijn, olijven en kappertjes in een krokant korstje
Een traditionele combinatie van vis, maar mét shiitakes. Heerlijk simpel vanuit de oven.

Ingrediënten
1 rode uien, fijngesneden
½ teen knoflook, fijngehakt
4 shiitakes, in blokjes
½ blikje ansjovis, uitgelekt
1 blikje tonijn in olijfolie (à 142 g), uitgelekt
2 tl kappertjes
5 zwarte olijven, gehalveerd
2 puntpaprika’s, gehalveerd
2 el panko rasp van
1 citroen
¼ bosje peterselie, blaadjes afgehaald, fijngehakt
olijfolie
peper 

Bereiding
Verhit een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en shiitakes in 3-4 minuten zacht. Voeg dan de ansjovis toe en laat deze in 2 minuten ‘smelten’. Meng als laatste de tonijn, kappertjes en olijven erdoor en verwarm een paar minuten mee.
Vet intussen de gehalveerde paprika’s in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem het tonijnmengsel van het vuur, vul er de paprikahelften mee en bestrooi met panko. Bedruppel met extra olijfolie en bak in 30 minuten gaar en krokant in de oven.
Bestrooi de gevulde paprika’s met citroenrasp, verse peterselie en serveer met vers gemalen peper.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.