Gezouten havermout met blauwebessencompote, pruim en amandelpasta

Ingrid Hofstra maakt granberrypap met granola en rooibosthee uit haar kookboek ‘Van haver tot gort!’haver tot gort

Ingrediƫnten:
Voor de compote:
60 g blauwe bessen
1/2 el ahornsiroop
1/2 tl vanille-extract
1 tl citroensap

Voor de havermout:
50 g havervlokken
125 ml amandelmelk
25 ml water
1/2 tl fijn zeezout
1/2 tl honing

Toppings:
amandelpasta
kokosvlokken
pruimen, in plakjes.

Bereiding:

  • Maak eerste de compote.
  • Doe blauwe bessen, ahornsiroop, vanille-extract en citroensap in een kleine steelpan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat nog circa 3 minuten doorkoken.
  • Haal van het vuur en giet in een kannetje.
  • Ga verder met het bereiden van de pap.
  • Doe havervlokken, amandelmelk en water in een pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en roer.
  • Voeg zout en honing toe en roer opnieuw.
  • Haal de pan van het vuur zodra de pap dik begint te worden.
  • Laat nog enkele minuten staan met een deksel op de pan.
  • Schep de havermout daarna in een kom.
  • Schenk de compote erover en garneer met de toppings.