Gin tonic cheesecake

Het beste van twee werelden in één creatie! Esther maakt een overheerlijke gin tonic cheesecake. Lekker om de zomer in te gaan.

 

Ingrediënten:

Voor de bodem:
150 gram roomboter
100 gram suiker
200 gram Digestive koekjes
50 g havermout

Voor de vulling
375 g mascarpone
125 g roomkaas
4 eidooiers, geklutst
100 g kristalsuiker
100 ml gin
50 g matchapoeder
rasp van 2 limoenen
sap en rasp van ½ citroen

Voor de gin-lemoncurd
100 g fijne kristalsuiker
60 g roomboter
Sap en rasp van 1 citroen
1 ei, opgeklopt
50 ml gin
1 el matchapoeder

Voor de garnering
Komkommer, in linten
limoen, in schijfjes
citroen, in schijfjes

Bereiding:
Voor de bodem

  • Bekleed de bodem van een springvorm (zo’n 22 centimeter doorsnede) met bakpapier.
  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een diepvrieszak met rits en sla ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de roomboter.
  • Doe de koekkruimels, havermout en de suiker erbij en meng goed.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan.
  • Bak de bodem circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

De vulling

  • Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone, de roomkaas en poedersuiker tot een egale massa.
  • Meng het matchapoeder met de gin.
  • Kluts de eidooiers erdoor.
  • Voeg het groene mengsel al voorzichtig toerend stapsgewijs toe aan het roomkaasmengsel.
  • Verdeel het mengsel over de bodem en bak 60 minuten op 150 graden.
  • Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

Gin-lemoncurd

  • Doe de boter, suiker en het citroenrasp in een kom op een pan kokend water (au-bain-marie) en roer tot de boter geheel is gesmolten.
  • Meng vervolgens het citroensap erdoor.
  • Haal de kom van het vuur.
  • Meng het matchapoeder met het ei en voeg dit al kloppend toe aan het botermengsel.
  • Zet de kom weer op het vuur en blijf rustig roeren.
  • Laat het mengsel langzaam dikker worden terwijl je roert – dit duurt ongeveer een kwartier.
  • Voeg tussendoor kleine scheutjes gin toe.
  • Spatel de nu groene, dikke curd over de afgekoelde cheesecake en laat opstijven in de koelkast.

Garneren

  • Garneer met linten van komkommer en schijfjes citroen en limoen.