Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Gin tonic cheesecake
Van Esther Erwteman!
Het beste van twee werelden in één creatie! Esther maakt een overheerlijke gin tonic cheesecake. Lekker om de zomer in te gaan.   Ingrediënten: Voor de bodem: 150 gram roomboter 100 gram suiker 200 gram Digestive koekjes 50 g havermout Voor de vulling 375 g mascarpone 125 g roomkaas 4 eidooiers, geklutst 100 g kristalsuiker 100 ml gin 50 g matchapoeder rasp van 2 limoenen sap en rasp van ½ citroen Voor de gin-lemoncurd 100 g fijne kristalsuiker 60 g roomboter Sap en rasp van 1 citroen 1 ei, opgeklopt 50 ml gin 1 el matchapoeder Voor de garnering Komkommer, in linten limoen, in schijfjes citroen, in schijfjes Bereiding: Voor de bodem
  • Bekleed de bodem van een springvorm (zo’n 22 centimeter doorsnede) met bakpapier.
  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of stop ze in een diepvrieszak met rits en sla ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de roomboter.
  • Doe de koekkruimels, havermout en de suiker erbij en meng goed.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan.
  • Bak de bodem circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
De vulling
  • Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone, de roomkaas en poedersuiker tot een egale massa.
  • Meng het matchapoeder met de gin.
  • Kluts de eidooiers erdoor.
  • Voeg het groene mengsel al voorzichtig toerend stapsgewijs toe aan het roomkaasmengsel.
  • Verdeel het mengsel over de bodem en bak 60 minuten op 150 graden.
  • Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Gin-lemoncurd
  • Doe de boter, suiker en het citroenrasp in een kom op een pan kokend water (au-bain-marie) en roer tot de boter geheel is gesmolten.
  • Meng vervolgens het citroensap erdoor.
  • Haal de kom van het vuur.
  • Meng het matchapoeder met het ei en voeg dit al kloppend toe aan het botermengsel.
  • Zet de kom weer op het vuur en blijf rustig roeren.
  • Laat het mengsel langzaam dikker worden terwijl je roert – dit duurt ongeveer een kwartier.
  • Voeg tussendoor kleine scheutjes gin toe.
  • Spatel de nu groene, dikke curd over de afgekoelde cheesecake en laat opstijven in de koelkast.
Garneren
  • Garneer met linten van komkommer en schijfjes citroen en limoen.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved