Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Groentepannenkoeken
Een makkelijke manier om groenten binnen te krijgen? Susan laat zien hoe!

Susan Aretz maakt groentepannenkoeken uit haar kookboek 'Wat lunchen we vandaag'! Ingrediënten: Basisrecept: 300 g bloemsusan aretz 500 ml melk 2 eieren snuf zout Paprikavariant: 2 geroosterde oranje paprika's 1 el olie Spinazievariant: 300 g verse spinazie' 1 el olie Bereiding: Basisrecept:

  • Mix alles tot een glad beslag en kies of je paprika's of de spinazie toevoegt.

Paprikavariant:

  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg in een ovenschaal en hussel met de olijfolie.
  • Rooster in een voorverwarmde oven een half uurtje, tot ze rimpelig zijn.
  • Laat dan in de schaal afkoelen.
  • Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks gewoon mee.
  • Met een staafmixer mix je de geroosterde paprika's door je beslag, tot een egaal geheel hebt.

Spinazievariant:

  • Zet een grote koekenpan met de olie op hoog vuur en laat hierin de spinazie slinken.
  • Haal uit de pan en laat in een zeef héél goed uitlekken.
  • Knijp indien nodig het laatste beetje vocht er met je handen uit, let erop dat de spinazie niet meer gloeiend heet is.
  • Met de staafmixer mix je de afgekoelde en uitgeknepen spinazie door het beslag, tot het egaal is.

Bakken:

  • Bak de pannenkoeken ongeacht of je voor paprika of spinazie hebt gekozen goudbruin in een klein beetje olie, zoals je dat ook met reguliere pannenkoeken doet.
  • Je kunt ze eventueel ook nog beleggen met wat plakjes kaas, ham of uitgebakken spek voor extra smaak.

TIP:

  • Geen zin om de paprika's zelf te roosteren?
  • Gebruik dan eenzelfde hoeveelheid geroosterde paprika uit een pot.
  • Spoel goed af voor je ze door het beslag mixt.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.