Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Groentetijd met Esther & Estée
Vandaag is het geen koffietijd, maar groentetijd!
Vandaag is het geen koffietetijd, maar groentetijd! Daarom hebben we groentevrouw Esther Erwteman en chefkok Estée Strooker uitgenodigd. Zij zullen Caspar vandaag vergezellen in de buitenkeuken. Hij maakt shaslicks met groentengratin.  Gegrilde andijvie met gepekelde biet Salade: 2 kroppen andijvie 50 g rozijnen 1 krop radijs 50 g hazelnoten 50 gram walnoten 2 el olijfolie zout en peper Bereiding: Snijd de andijviekroppen door de helft en vervolgens in kwarten. Was ze voorzichtig in ruim, koud water en laat uitlekken. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water, laat vervolgens uitlekken. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Besprenkel de andijvie met olijfolie en grill deze in een hete grillpan of op de bbq in 3 minuten knapperig. Hak de hazelnoten en walnoten in grove stukken. Rooster de noten enkele minuten in een koekenpan met een beetje olijfolie en wat zeezout. Gepekelde bieten: 375 ml appelazijn 375 ml water 200 gram suiker 1 eetlepel grof zout 1 gevijzelde rode peper 2 theelepels zwarte peper korrels 6 kruidnagels 1 kaneelstokje, in kleine stukken gebroken 4 rauwe, gekleurde bieten 3 vijgen Bereiding: Breng alle ingrediënten in een pan met ruim water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Snijd de bieten in partjes en voeg deze toe aan de pan met kokende specerijen. Kook even kort en laat daarna 20 minuten staan. Haal de bieten uit de pan met een schuimspaan en laat afkoelen. Dressing: 3 el grove mosterd 2 el appelazijn het sap van 1 grote citroen 100 ml extra virgine olijfolie grof zeezout Bereiding: Doe de mosterd, olijfolie, appelazijn, citroensap en zeezout in een pot met een deksel en schud de pot heen en weer totdat de dressing vermengd is. Serveren: Verdeel de andijvie en de radijs over een grote schaal. Schenk de dressing eroverheen. Doe hier de gepekelde bieten, rozijnen en vijgen bij. Voeg tenslotte de geroosterde noten toe.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved