Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Hemelse modder
De gezondere versie van chocolademousse.

Ingrediënten
100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
¼ banaan
2 el gedroogde en voorgewelde cranberries (15 min. geweekt in warm water of 1 min. gekookt in een laagje water)
2 el agavesiroop
1 tl vanille-extract
1 eetrijpe avocado
handje verse frambozen of Hollandse aardbeien ter garnering

Bereiding
Breek de chocolade in stukken boven een steelpannetje en smelt deze op zacht vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra de chocolade is gesmolten. 
Schil de banaan erboven en voeg de (uitgelekte) cranberries, de agavesiroop en het vanille-extract toe. Pureer alles kort met de staafmixer. 
Schil de avocado, ontpit hem en prak hem – terwijl je hem in je hand houdt – met een vork boven het chocolademengsel. Pureer het geheel nogmaals kort met de staafmixer tot een romige massa. 
Schep de mousse in kleine glaasjes of espressokopjes en laat nog wat opstijven in de koelkast (als je geen geduld hebt: 5 minuten in de vriezer). 
Decoreer de kopjes met frambozen of een aardbei. Snijd een aardbei een aantal keer tot het kroontje in en leg hem dan als een waaier op de chocolademousse.

De gezonde bourgondiër van Jacinta Bokma is hier te bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.