Indiaas getinte ‘chai’ kruidnoten Chai latte

De chai kruidnoten van Papa Kazmi zijn net even anders: gezond, vrij van gluten, geraffineerde suiker en lactose en met een Indiaas tintje!

Ingrediënten:

150 g speltmeel
1 ei
3 el kokosolie
6,5 el agavesiroop
3 el chai masala (of 1 el kardemompoeder, 1 el gemberpoeder en 1 el kaneelpoeder)
1/4 vanillestokje (inhoud)
Mespunt zeezout

voor de Chai latte
750 ml water
750 ml melk
4 tl Assam thee (of andere zwarte thee)
3 cm gemberwortel
8 kardemompeulen
1 kaneelstokje
8 kruidnagels
4 zwarte peperkorrels
1 steranijs
1/4 vanillestokje, inhoud

Bereidingswijze:

  • Vet de bakplaat in en verwarm de oven op 175 graden.
  • Kluts het ei
  • Houd het ei en de kokosolie apart en mix de andere ingrediënten.
  • Meng de kokosolie en het geklutste ei erdoorheen en kneed het tot een deeg. Rol hier kleine balletjes van.
  • Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de kruidnoten ongeveer 15-20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze mooi bruin zijn.

Voor de Chai latte:

  • Snijd de gember grof.
  • Doe het water, de thee en de kruiden in een steelpannetje en breng het aan de kook. Kook het 3 minuten op laag vuur.
  • Doe de melk erbij en kook het nog 2 minuten op laag vuur.
  • Giet het mengsel door een zeef en schenk het in grote theeglazen.