Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Kunafeh
Hugo kookt uit het eerste kookboek van foodblogger Mooncake.

Ingrediënten
2 el ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
800 g suiker
400 ml water
Scheutje citroensap
Scheutje rozenwater
Kleurstof naar keuze
300 g kataifideeg
300 g mozzarella
Handvol pistachenootjes, fijngemalen  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter.  
Meng de suiker met het water in een pan en roer met een houtel lepel tot het kookt. Laat op laag vuur in circa 5 minuten indikken tot een siroop. Haal de pan van het vuur, voeg een scheutje citroensap en rozenwater toe en meng.
Smelt de boter in de magnetron of een pannetje en voeg een paar druppels kleurstof toe. Knip het kataifideeg in korte stukjes en wrijf in met de gekleurde boter tot het geheel is opgenomen. Pas op voor je handen! Die nemen de kleurstof ook op.
Bedek de bodem van de ovenschaal gelijkmatig met het kataifideeg. Snijd de mozzarella in plakjes en leg erbovenop. Verdeel het resterende kataifideeg over de mozzarella. Zet de ovenschaal met kunafeh op het fornuis en bak heel lichtjes aan op zacht vuur. Druk met je ene hand de kunafeh aan en draai met je andere hand elke 2 minuten de ovenschaal een slag. Door het draaien bak je de kunafeh gelijkmatig, zonder dat de mozzarella aan de zijkant blijft plakken. Als de bovenste laag kataifideeg wat harder is geworden, plaats je de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de kunafeh in 15 minuten goudbruin.
Schenk een royale hoeveelheid van de inmiddels lauwe suikerstroop over de warme kunafeh. Bestrooi met pistache en serveer.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.