Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Jamaican Jerk
Met een frispittige mangosalsa en bonenrijst

Voor 4 personen

Ingrediënten
Voor de kip
4 lente-uien, in grove stukken
2 teentjes knoflook
2 el limoensap
klein bosje verse tijm
3 (verse) laurierblaadjes
snuf gemalen kruidnagel
flinke snuf gemalen nootmuskaat
flinke snuf gemalen piment
6 el goudbruine rum
6 el witte wijnazijn
1 el vloeibare honing
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in grove stukken
1 el zeezout
2 el koolzaadolie of olijfolie
1 kg kipdrumsticks of kippenbouten

Voor de mangosalsa
1 rijpe mango
1 rijpe avocado
1 rode peper
0.5 rode ui
1 el limoensap
1/4 zeezout

Voor de rijst
250 gram langkorrelige rijst
3 lenteuitjes
200 gram zwarte bonen (blik)
2 el olijfolie
3 el limoensap
0.25 tl zeezout
0.5 tl zwarte peper

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de jerk-saus in een blender (lente-ui, tijm, laurier, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, azijn, honing, pepertje, knoflook, zout) en blend het mengsel tot een glad geheel. Doe er eventueel wat olijfolie bij als het te dik is, maar waarschijnlijk vormt het een vloeibaar geheel.
Doe de kip in een plastic zak en voeg de marinade toe. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit. Laat de kip in de afgesloten zak ca. 30 minuten marineren zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een ovenschaal en gaar hem ca. 45 minuten in de oven.
Schil voor de salsa de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de rode peper en hak hem fijn. Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom, proef even, breng eventueel op smaak en zet weg tot gebruik.
Zet een pan met ruim water en zout op het vuur en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Spoel de bonen af en voeg ze toe aan de rijst zodra die gaar is. Roer de lente-ui, de olijfolie en het limoensap door de bonenrijst en breng het op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en laat de rijst een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Serveer de kip met de bonenrijst en de mangosalsa.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.