Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Kaischerschmarrn
Oostenrijkse kaiserschmarrn van Sabine!

 Ingrediënten
 3 eieren
50 g kristalsuiker
200 ml volle melk
150 g patentbloem
snuf zout 

Bereiding
Klop de eiwitten stijf. Voeg hier beetje bij beetje de helft van de kristalsuiker aan toe tot er stevige glanzende pieken ontstaan.
Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers op, samen met de rest van de kristalsuiker. Voeg hier de volle melk, de bloem en een snufje zout aan toe. Klop dit even goed door tot een klontvrij mengsel.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Schep een flinke lepel van de kaiserschmarrnbeslag in de pan. Laat de onderkant van de pannenkoek licht stollen en scramble het geheel vervolgens met behulp van een spatel. Bak de kaiserschmarrn goudbruin en gaar.

 

 

Vandaag maakt Sabine Koning Kaiserschmarrn uit haar kookboek Reishonger!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.