Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Kip met artisjokken, ui, aardappelen en rozemarijn
Dit hoofdgerecht is makkelijk en heerlijk!
De familie Hamersma maakt kip met artisjokken, ui, aardappelen en rozemarijn uit het kookboek De Twee Gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo.

Ingrediënten
8 mini artisjokken, voorbereid en in vieren
1,8 kg goede kwaliteit kip, in stukken
1 grote witte ui, fijngesneden
1 kg nieuwe aardappeltjes, schoongeborsteld en doormidden of in stukken gesneden
2 tl rozemarijnnaaldjes, plus enkele toefjes om te garneren
6 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
Verhit de oven tot 200 graden. Doe de stukken kip, de artisjokken, ui en aardappelen in een grote braadslee. Bestrooi alles met rozemarijnnaaldjes, besprenkel de olie erover en strooi er zout en peper naar smaak overheen. Meng het met de handen door elkaar tot alles vettig laagje heeft. Zet de braadslee 20 minuten in de hete oven. Neem de braadslee eruit, schep alles weer goed door elkaar, deze keer met een lepel. Zet hem voor 20 minuten in de oven, waarna de kip en de aardappelen gaar zouden moeten zijn. Dien het gerecht direct op, gegarneerd met een paar toefjes verse rozemarijn en met een lekkere groene salade erbij.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.