Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Koek en zopie
De originele opwarmer voor een schaatsfanaat.

Voor 4 personen

Zopie

Ingrediënten
1000 ml bokbier
1 pijpje kaneel
2 kruidnagels
2 plakjes citroen
125 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
100 ml rum

Bereiding
Breng het bier samen met het pijpje kaneel, kruidnagels en citroen aan de kook. Laat het geheel dan ongeveer 20 minuten op een zeer zacht pitje doortrekken.
Roer de suiker met de eieren los en bind hiermee het bier. Voeg op het laatst de rum toe. Heet drinken.


Keallepoaten

Ingrediënten

100 gram suiker 
275 gram honing  
½ liter water  
350 gram roggebloem 
50 gram basterdsuiker    
1 eetlepel koekkruiden 
1 theelepel gemalen anijs  
2 theelepels bakpoeder  

Bereiding  
De suiker met 200 gram van de honing en het water in een pannetje al roerend verhitten tot alle suiker is opgelost. Laat de vloeistof één keer omhoog komen. Zeef de roggebloem en spatel door het honingmengsel, laat daarna snel afkoelen. Laat de afgekoelde massa een nacht in de koelkast laten rusten.
Voeg de volgende dag de basterdsuiker, de overgebleven 75 gram honing en de kruiden toe. Kneed alles tot een soepel deeg en tot het loslaat van de kom. Kneed daarna het bakpoeder er door.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en vorm ze tot stevige bolletjes. Rol ze uit tot een smalle lap van ongeveer 30 centimeter. Vouw de lappen dubbel zodat er in het midden een naad ontstaat. Leg de lappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olie. druk de koeken nu op 5 plekken bijeen om de kalverpootjes te vormen. Bak de koeken af op 200 graden voor 15 - 20 minuten tot ze mooi bruin zijn. Laat ze uitdampen op een rooster.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.