Koffietijd kerstmarkt

Vorige maand stonden de grote kerstmarkten al in binnen- en buitenland, maar nu is het bij Koffietijd ook zo ver: Een eigen mini-kerstmarkt in onze tuin vol lekker eten, drinken, hebbedingetjes en onmisbare tips!

Chocolade kraampje:
Geen kerstmarkt zonder warme chocolade melk en daarom bij ons ook onmisbaar! In dit kraampje wordt chocolademelk gemaakt van échte chocolade. Chocolatier Kees Raat verklapt alvast dat melk chocolade de lekkerste variant hiervoor is.

Inpaktips:
Een Kerstman, kerstdiner, kerstboom, kerstballen… Maar laten we eerlijk zijn, de cadeaus zijn natuurlijk het leukst! Als het goed is liggen deze al een paar dagen van tevoren onder de boom en daarom is het belangrijk dat ze er spectaculair uitzien en goed ingepakt zijn. Yolanda Zandstra, eigenaar van inpakwinkel Regalo, geeft tips. De belangrijkste tips op een rijtje: Gebruik dubbelzijdig plakband en zoek decoratie in de natuur zoals bijvoorbeeld een takje van een dennenboom.

Vogelvoer:
In de winter hebben de vogels het extra zwaar, omdat zij geen voedsel kunnen vinden.Daarom is het belangrijk dat mensen wat extra voer ophangen. Maar waarom zouden we met de feestdagen voor hen ook niet extra uitpakken? Een lekker dessertje misschien? Een Vogeltaart? Greetje Fernim-Rispens legt uit hoe je dit heel makkelijk kan maken. Ook in haar boekje Vogeltaarten geeft zij tips voor prachtige exemplaren. Kijk hier hoe je kans maakt op dit leuke boekje!

Tafelstyling:
Bij een kerstdiner hoort natuurlijk een perfect gedekte tafel. Wat leg je nou neer, en wat niet? Hoe kleed je het sfeervol aan met een vleugje kerst? Tafelstyliste Meta Hoost heeft ook een kraampje onder haar hoede. Hier geeft ze verschillende tips over hoe jouw eettafel er uit moet zien met de feestdagen voor een perfect kerstdiner. Een thema kiezen is het allerbelangrijkst volgens Meta. Daarna is een neutrale basis met gekleurde accenten de volgende stap. Een leuk extraatje voor aan tafel is een zelfgemaakte menu kaart.

Beautymaskers:
Met de feestdagen moet je er natuurlijk ook tip top uitzien. Daarom een beauty masker. Niet zomaar een beautymasker: een zélf gemaakt beautymasker.  Rimpelblogger Maaike Dorsteen, die inmiddels geen onbekende meer voor ons is, laat zien hoe makkelijk het is om van simpele ingrediënten een heerlijk masker te maken. De ingrediënten zijn als volgt:

– 2 repen pure chocolade
– 1 Glas melk
– Bruine suiker
– Honing
– Eventueel Havermout.

Smelt de chocolade en mix ondertussen de suiker, honing en melk. Zodra de chocolade gesmolten is mix je alle ingrediënten. Laat het even afkoelen. Let op: niet tot het helemaal hard is. Zodra het lauwwarm is breng je het aan op je gezicht. Ongeveer 20 minuten laten zitten.

Heb je nou teveel gemaakt? Je kunt het ook gewoon lekker opeten!

Akoort:
Om helemaal in de kerstsferen te komen zingt popkoor AkoorT  kerstliederen voor ons op de kerstmarkt. Zij houden ons warm met hun prachtige stemmen in deze koude maanden!