Freddy Cusell

Voor de rubriek De Smaken van Nederland is de Peruaanse Freddy Cusell afgereisd naar de Koffietijdstudio. Liefde voor eten is er bij Freddy met de paplepel ingegoten door zijn Peruaanse moeder die enorm goed kan koken. Samen met Caspar gaat hij aan de slag met de gerechten lomo saltado en causa de pollo.

Voor Freddy Cusell is zijn moeder nog steeds de beste kok die er is. Met een Spaanse vader en een oer-Hollandse vriendin noemt hij zichzelf een rasechte milkshake.

”In mijn manier van koken komen deze aspecten allemaal terug. Toch zijn de Peruaanse gebruiken en gerechten nog altijd mijn grootste inspiratiebron. Eten en koken staan gelijk aan emotie. Ik heb enorm veel mooie herinneringen aan vroeger met betrekking tot eten. Wij leefden echt van feestdag naar feestdag als het ging om eten. De een was nog niet voorbij of ik kon me alweer verheugen op het volgende traditionele maaltje of snack die op tafel zou staan met bijvoorbeeld kerst of oud en nieuw.”

Freddy heeft inmiddels zijn eigen restaurant De Kloostergang en zal binnenkort een nieuw streetfood-restaurant openen geïnspireerd op de Peruaanse keuken.

Bekijk hier de recepten van Freddy Cusell en alle recepten van onze Caspar.