Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Lauwwarme salade van bietjes
Met rode ui, vijgen, geitenkaas en geroosterde hazelnoten

Voor 4 personen  

Ingrediënten
1200 gram kleine bieten (ongekookt!)
1000 gram kleine rode uien
30 gram basilicum, grof gescheurd
2 tl venkelzaadjes
olijfolie
4 grote rijpe vijgen
50 gram rucola
200 gram geitenkaas, verkruimeld
100 gram hazelnoten
30 gram wijnazijn  

Bereiding
Verhit de oven tot 190 graden.
Snijd de uien in vieren en pel de schillen eraf. Leg de uienpartjes in een braadslee, giet er flink wat olijfolie overheen en bestrooi met de venkelzaadjes. Schep dan alles met je handen door elkaar en plaats de braadslee in de oven. Plaats een tweede braadslee in de oven met daarin de ongeschilde bietjes.
Haal de uien na een (klein) uurtje uit de oven en strooi er een snuf zout overheen. Geef de bieten nog een minuut of tien in de oven.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de hazelnoten. Laat ze daarna afkoelen en hak in grove stukken. Snijd de vijgen in acht partjes en meng voor de dressing de granaatappelmelasse met de arganolie.
Haal nu ook de bietjes uit de oven. Laat ze enigszins afkoelen, snijd ze in vieren en snijd met een fileermes de partjes dan uit de schil.
Verdeel de bietjes, uien en vijgen over een met rucola bedekte schaal. Giet de dressing eroverheen en bestrooi met de basilicumblaadjes, geitenkaas en hazelnoten.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.