Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Maaltijdsalade met pitacroutons
Lekkere salade met little gem, gepofte knoflook en avocado

 Voor 2 personen

Ingrediënten
 
Croutons:
1 oude pita
1 el za’atar  

Dressing:
1 knoflookbolletje (heel)
6 el extra vergine olijfolie
2 el rode wijnazijn
½ tl chilivlokken uit de molen
2 tl za'atar
½ tl sumak  

Salade:
1 rijpe avocado
100 feta, verkruimeld
2 kropjes little gem
250 gram cherrytomaten
½ bosje radijs
4 takjes oregano  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd een klein stukje van de top van de knoflook zodat je de teentjes een beetje kan zien. Schenk dan een klein beetje olijfolie over de knoflook. Leg de bol op een stukje aluminium folie en pof de bol in ongeveer 60 minuten. Laat daarna afkoelen tot gebruik.  
Zet een kleine pan op het vuur met een flinke laag olijfolie. Snijd de pita in kleine blokjes en frituur ze in de olie totdat ze lichtbruin kleuren. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier en hussel er vervolgens de za'atar door. Zet ze weg tot je de salade gaat garneren.  
Prak de gepofte knoflookbol in een kom. Voeg de olijfolie, wijnazijn, chilivlokken, za'atar, sumak, vers gemalen zwarte peper en een mespunt grof zout toe en klop dit tot dressing.
Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in grove stukken. Verkruimel ook de feta. Maak deze beide aan met de dressing.
Snijd de little gem in repen, de tomaatjes in kwarten en de radijsje in plakjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en meng daarna alles door elkaar in een grote kom.
Serveer direct en garneer met de croutons.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.