Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Koffietijd challenges

Mediterrane notenfondue
Er zijn honderden varianten van de picada. Jansen & Jansen laten hun eigen variant zien!

Ingrediënten
2 sneeën wit boerenbrood
Olijfolie
50 g amandelen
50 g hazelnoten
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 el notenpasta

Bereiding
Alle groenten die lekker zijn om te dippen! (Bijvoorbeeld: artisjok, knolraapjes, sperziebonen, asperges, roodlof)
Als basis voor deze fondue gebruiken wij de Catalaanse picada, een notensaus. Voor deze fondue mengen we die met notenpasta. 
Rooster twee sneeën wit boerenbrood en prak ze tot grof kruim. Bak dit in olie met 50 gram amandelen
en evenveel hazelnoten. Stamp dit alles in een vijzel met een flinke scheut olijfolie en twee gesnipperde
tenen knoflook tot een dikke saus. Roer er twee eetlepels notenpasta door.
En dan de groente. Eerst de artisjokken, want het koken daarvan duurt nogal lang. Als er kleintjes zijn, neem er
dan één voor iedere eter, of anders één of twee grotere voor vier personen. Bereid ze door er aan de onderkant met een scherp mes de taaie buitenste bladeren af te halen. De bovenste blaadjes laten we zitten, die gaan we in de fondue dopen. Doe ze in een pan met water en citroensap, bedek ze met aluminiumfolie en het deksel en kook ze in ongeveer een half uur gaar. De blaadjes moeten gemakkelijk uit het hart te trekken zijn. Pas op met het haar ('hooi') in het hart, dat is niet eetbaar. 
Andere lekkere groentes erbij zijn sperziebonen (geblancheerd of gekookt), knolraapjes (ook even koken), gebakken roodlof en gebakken asperges. Bleekselderij zal ook niet te versmaden zijn. Kortom, volg uw smaak!
Verwarm de saus, eventueel met een flinke scheut olijfolie, kruid met chilipeper en zwarte peper.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.