Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Messabecha van limabonen
Het minder bekende broertje van hummus!

Voor 6 personen 

Ingrediënten 
500 gram limabonen (gedroogd, niet uit blik!) 
4 groene chilipepers 
15 gram verse salie
4 grote tenen knoflook 
1-2 el vers citroensap 
extra vergine olijfolie 
1 rode ui 
6 tomaten   

Bereiding 
Week de bonen minstens 12 uur in water. Het beste is dus om dit een nachtje van te voren te doen. 
Nadat de bonen 12 uur geweekt hebben, leg je ze in een zeef en was je ze goed onder een stromende kraan. 
Zet een pan met ruim schoon water op het vuur en breng het samen met de bonen aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf. Was de bonen opnieuw onder stromend water en breng het opnieuw aan de kook. Schep dan opnieuw het schuim eraf en breng de bonen voor een derde keer tegen de kook aan. Zorg ervoor dat ze ongeveer 3 centimeter onder water staan. Als het water bijna begint te koken, zet je de pan op het laagste vuurtje zodat de temperatuur van het water net onder het kookpunt blijft. TIP: een sudderplaatje kan je helpen om de temperatuur onder het kookpunt te houden. 
Snijd 1 chilipeper, inclusief de zaadjes, in tweeën en voeg met de salie en 3 tenen knoflook toe aan de pan. Als je een kruidenbuiltje of -zakje hebt, gebruik die dan! 
Laat de pan 3 uur lang goed afgedekt zachtjes sudderen. Gebruik daarom naast de deksel ook wat zilverfolie om de pan hermetisch af te sluiten. 
Controleer na 3 uur sudderen of de bonen boterzacht zijn. Verwijder dan de chilipeper, knoflook en salie. Zet het vuur nu hoog en laat het onafgedekt inkoken zonder al te veel te roeren. Zet het vuur uit zodra de messabecha optimaal romig is. 
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de overgebleven chilipepers en hak ze ragfijn met een teentje knoflook. Doe dit in een kommetje en voeg scheutjes citroensap en extra vergiene olijfolie toe zodat je een sausje krijgt en breng het op smaak met wat grof zout. 
Verdeel de messabecha over borden. Knijp boven elke portie twee halve tomaten uit. Garneer vervolgens met het chilisausje, rode ui en extra vergine olijfolie. 
TIP: Serveer met pita of ander brood. Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.