Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Midden-Oosterse wentelbitches
Ook lekker als ontbijt op de zondagochtend.

Voor 2 personen  

Ingrediënten
3 grote eieren
50 ml amandelmelk
2 el kristalsuiker
1 tl mahleb, gemalen (te koop in de Midden-Oosterse supermarkt - laat gerust weg)
1 tl kardemom, gemalen
4 dikke boterhammen (challe of ander brood)
100 ml maple syrup
1 el rozenwater
2 el boter
100 g amandelmeel
Ongezouten boter
Handje pistache
Handje rozenknopjes, de blaadjes verkruimeld  

Bereiding
Klop in een ruime kom de eieren los met amandelmelk, 1 eetlepel basterdsuiker, mahleb, kardemom en een snuf zout. Wentel de boterhammen door het beslag en laat goed intrekken.   Meng de maple syrup met het rozenwater en doe in een schenkkannetje. Meng het amandelmeel met 1 eetlepel basterdsuiker en verdeel over een plat bord. Paneer de volgezogen boterhammen met het amandel-suikermengsel.  
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan of 5-8 minuten in de oven (180 graden). Laat afkoelen en hak grof.   Verhit een grote pan op middenhoog vuur en laat hierin een flinke klont boter smelten. Bak de boterhammen in 3-4 minuten aan beide kanten lichtbruin. Garneer met de pistache en rozenblaadjes. Serveer gelijk met de siroop.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.