Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Mokkazoenen
Leuk om uit te delen of voor bij de koffie.

Ingrediënten
4 eiwitten
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena
Zout
4 tl oploskoffie
125 g mascarpone
50 ml slagroom
25 g poedersuiker
1 el koffielikeur

Bereiding
Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt!
Meng de poedersuiker met maïzena en spatel door het eiwit.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bereid de merengue volgens het basisrecept tot aan het punt dat je het met kristalsuiker stijf moet kloppen. Los dan 2 tl oploskoffie op in 1 tl heet water en klop dit dor het eiwit. Spatel de poedersuiker en maïzena erdoor.
Schep de massa in de spuitzak en spuit 32 torentjes van het mokka-schuim op de bakplaat. Laat de mokkaschuimpjes in de oven 2 uur drogen. Neem de schuimpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Los voor de crème intussen de laatste 2 tl oploskoffie op 1 tl heet water. Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker in 2-3 minuten tot een dikke, schepbare crème. Klop er de koffie en de likeur door.
Zet de mokkazoenen pas vlak voor serveren in elkaar. Schep op de helft van de schuimpjes een beetje mokka crème. Druk er een tweede schuimpje tegenaan en leg ze op een schaal. Serveer direct.

Dit recept komt uit delicious. Hét zoetboek!. Het boek kun je hier bestellen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.