Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Montagne Russe Pavlova
Met de looks van een enorme besneeuwde berg met skiërs en bomen er op kan het onmogelijk meer kerst worden dan dit!

Ingrediënten 
8 eiwitten
400 gram fijne kristalsuiker
Snufje zout
750 ml verse slagroom
7 eetlepels poedersuiker
100 gram hazelnoten zonder vel
Eventueel rood en/of zacht fruit naar wens (mango, peer, aardbei, etc.)  

Extra benodigdheden: Kleine kerstboompjes en skiërs voor op de berg!

Bereiding
We beginnen met het roosteren van de hazelnoten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de hazelnoten op een bakblik en rooster ze in ongeveer 8 minuten tot ze iets kleur krijgen. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven nu naar 150 graden.  
Klop de eiwitten met schone garde en in een schone kom stijf. Als het eiwit stijf is voeg je, onder voortdurend kloppen, beetje bij beetje de suiker toe. Als het mengsel verdubbelt is in omvang neem je een beetje eiwit tussen je vingers om te kijken of alle suiker is opgelost. Voel je nog korrels, dan moet je nog even doorkloppen!  
Verdeel nu het eiwit op bakpapier op een of twee bakblikken (afhankelijk van de grote) in drie cirkels van groot naar klein tot je al het eiwit gebruikt hebt en doe je bakblikken in de oven. Na ongeveer een uur zijn de pavlova’s klaar. Hard van buiten en nog een beetje kleverig van binnen.  
Klop in een grote kom je slagroom met het poedersuiker stijf zodat het mooi glad is en net niet meer vloeibaar. Snijd nu ook je fruit in hapklare stukken en verwijder eventuele pitten/kroontjes/etc.  
Tijd om te bouwen! Leg de grootste pavlova cirkel op een grote schaal of taartplateau. Schep er een laagje fruit en slagroom op. Leg de middelste pavlova er op en herhaal de vorige stappen. Eindig met de kleinste pavlova en dek daarna je hele bouwwerk af met een laag slagroom.  
Plaats nu op je ‘besneeuwde’ berg je schaalmodellen van kerstboompjes, skiërs en eventueel een rendier of kerstman, leef je uit!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.