10 november | 5 Uur Live

Tatum Dagelet (Edwin Smulders)_circle
Tatum Dagelet
presenteert samen met Frans Duijts een nieuw programma: Maatjes Gezocht. Hierin gaat Tatum voor AT5 en RTV Noord-Holland, en Frans Duijts voor Omroep Gelderland, langs bij mensen die wel een Maatje kunnen gebruiken. Ook gaat het duo op stap met mensen die al Maatjes zijn. Het maatjesproject is een initiatief van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Het fonds steunt projecten die het doel hebben mensen bij elkaar te brengen of die mensen te helpen met het vinden van een nieuwe plek in de maatschappij. Ze willen enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving bevorderen.


Marloes Bouwmeester (LinkedIn)_circle

Maar liefst één derde van de Nederlanders is introvert. Dit is een karaktereigenschap waardoor je meer naar binnen gericht bent, terwijl extraverten meer naar buiten zijn gericht. Introvert zijn heeft niet per se iets met verlegen zijn te maken; verlegenheid komt voort uit onzekerheid, terwijl introversie gewoon een persoonsvorm is. Marloes Bouwmeester is de eerste Nederlandse expert op het gebied van introversie en kwam bij ons praten over het onderwerp. Ze werd bijgestaan door Liesbeth Smit en Selma Foeken. Liesbeth is introvert en Selma is extravert, maar getrouwd met een introvert.

_susansmitgastkopieDe ECI-Literatuurprijs is uitgereikt en Susan Smit was erbij!