Gezelligheid in het Vogelnest!

Broedplaats het Vogelnest is een bijzonder initiatief in de Vogelbuurt, één van de slechtere wijken in Dordrecht. Door het organiseren van verschillende activiteiten voor én door buurtbewoners, wordt de wijk steeds een beetje beter! Koffietijd loopt een dagje mee met oprichter Ifor Schrauwen.

Vogelbuurt
De Vogelbuurt is één van de slechtere wijken in Dordrecht. Er heerst veel armoede en werkloosheid en veel jongeren hangen op straat. Hoewel de politie regelmatig ingrijpt, probeert Ifor het op een heel andere manier aan te pakken. Zo besloot hij zich in te zetten om de sociale cohesie in de buurt te verbeteren.

Het Vogelnest
Het Vogelnest is een ontmoetingsplaats voor mensen in de Vogelbuurt in Dordrecht. Samen met bewoners worden er in een aantal sloopflats ontmoetingsplekken gerealiseerd waar bewoners samen kunnen eten, klussen, tuinieren en creatief aan de slag kunnen gaan. Het doel van het Vogelnest is om in een aantal jaar toe te werken naar een permanente ontmoetingsplek die volledig wordt gerund door bewoners. Deze plek dient dan als restaurant, atelier, moestuin, barbecueplaats, kantoor en ontmoetingsplek voor een lekker kopje koffie.

Toekomstbeeld
Stichting DOEN heeft het Vogelnest vanaf het begin af aan gesteund. Mede dankzij hen, heeft het Vogelnest een groenere, sociale buurt kunnen realiseren. De buurtbewoners weten hun weg naar het Vogelnest inmiddels steeds beter te vinden. Van jeugd, die schoorvoetend binnen komt kijken, tot aan oudere bewoners schrijven zich in voor het wekelijkse gezamenlijke diner. De Vogelbuurt in Dordrecht gaat op deze manier een zonnige toekomst tegemoet!

Wil jij initiatieven zoals het Vogelnest ondersteunen? Speel dan mee met de Nationale Postcode Loterij!
SpeelNuMeeButton_goededoelenJPG
Foto: Facebook