Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Oesters met pit
Een pittig hapje om het nieuwe jaar in te gaan.

Ingrediënten
24 oesters (fine de claire of klein formaat waddenoester)
6 limoenen
2 bloedsinaasappels (of anders gewone sinaas)
1 bosje koriander 
1 jalapeno
1 rode ui
1 komkommer
olijfolie
tabasco 

Bereiding
Open de oesters. Snijd ze los en goed ze in een kom. Giet het vocht af. Pers limoensap uit en sap van 1 bloedsinaasappel.
Snipper een kwart rode ui heel fijn. Snijd ook jalapeno heel fijn. Snijd hele kleine blokjes van een 1/4 komkommer. Meng ui, jalapeno, komkommer en citrusssap. Snijd een paar partjes uit de bloedsinaasappel leg opzij. Giet de citrus op de oesters en laat een minuut of vijf marineren. Spoel de schelpen goed. Vis de oesters weer uit de marinade en leg weer terug in de schelp. Zorg dat op iedere oester wat komkommer, jalapeno en ui ligt. Pluk wat koriander blaadjes over de oesters en geef iedere oester een paar druppels olijfolie. Eventueel kun je ze nog wat pittiger maken met een extra druppel tabasco. Eet direct!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.