Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Oranje soesjes
Met een heerlijke slagroomvulling

Voor 40 soesjes 

Ingrediënten
Voor de soesjes
100 ml melk
100 ml water
100 gram boter
¼ tl zout
100 gram bloem
3 à 4 eieren  

Voor de vulling
500 ml slagroom
60 gram suiker
1 – 2 zakjes slagroomversteviger, optioneel  

Voor het chocoladeglazuur
100 ml slagroom
200 gram witte chocolade
100 gram poedersuiker
paar druppels oranje kleurstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe voor het soezendeeg de melk, het water, de boter en het zout in een pan. Breng het geheel langzaam aan de kook. Zorg ervoor dat de boter gesmolten is voordat het mengsel kookt. Haal de pan van het vuur en voeg in een keer de bloem toe. Roer het mengsel direct door totdat alle bloem is opgenomen. Zet de pan terug op middelhoog vuur. Blijf goed roeren, 2 tot 3 minuten. Het mengsel zal een licht sissend geluid maken, een bal vormen en wat aanbakken op de bodem. De bloem wordt nu gegaard, wat straks belangrijk is voor het rijzen van de soezen.
Doe het deeg over in een kom en roer het nog even los. Laat het een paar minuten afkoelen. Voeg een voor een de eieren toe. Roer daarbij het deeg na elk ei goed door, tot al het ei is opgenomen, en voeg dan pas het volgende ei toe. Gebruik het vierde ei alleen als dat het deeg niet te dun maakt. Het deeg moet een gladde en soepele consistentie hebben, maar niet zo dun dat het helemaal uitvloeit als je het op bakpapier schept of spuit.
Doe het soezendeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje van 10 à 12 millimeter en spuit ronde doppen van ongeveer 2 centimeter doorsnede en hoogte op de bakplaat.
Druk met een natte vinger de puntjes bovenop de soesjes plat. Bak de soesjes in 20 tot 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna volledig afkoelen voor je ze gaat vullen.
Om het oranjeglazuur te maken, doe je de slagroom, de witte chocola en het poedersuiker in een hittebestendige kom en verwarm deze au bain-marie al roerende op laag vuur tot de chocolade gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg een paar druppels glazuur toe en roer het glazuur nog kort door.
Klop de slagroom met de suiker en eventueel de slagroomversteviger stijf op. Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje.
Prik met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom.
Doop de moorkopsoesjes in het lauwwarme chocoladeglazuur en laat ze daarna stevig worden in de koelkast.
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.