Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Orzotto met lentegroenten en feta

Ingrediënten
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, 1 fijngesneden, 1 gepeld
400 g orzo
1 l kippenbouillon
300 g wilde spinazie
150 g verse doperwten
150 g aspergepunten, in drieën gesneden
½ bosje munt, geplukt
½ bosje basilicum, geplukt
50 g boter
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
150 g feta
olijfolie extra vierge
zout, peper

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot en de gesneden knoflook circa 2 minuten op laag vuur.

Voeg de orzo toe en bak nog 1 minuut mee. Giet nu de bouillon erop en laat circa 10-12 minuten garen terwijl je af en toe roert. Als het te droog wordt voeg je nog wat water toe. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok en prik de hele teen knoflook op een vork. Roer nu met de knoflookteen door de hete olie en voeg dan de spinazie toe. Blijf met de knoflookvork roeren tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Roer de spinazie, doperwten, aspergetips, munt, basilicum en boter door de orzo en breng op smaak met de Parmezaanse kaas, eventueel nog wat zout en peper. Verkruimel de feta erover en bedruppel met olijfolie.  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.