Paas-Pavlova van Hidde de Brabander

Nog geen idee wat je gaat maken voor de Paasbrunch? Patissier Hidde de Brabander steelt de show met zijn heerlijke Paas-Pavlova! Geïnspireerd door dit mooie gerecht van Hidde? Laat ons jouw resultaat zien op social media met vermelding van hashtag #RTLKoffietijd.

Ingrediënten:
Schuim:
120 g eiwit
220 g kristalsuiker
10 g zetmeel
1 vanillestokje, gehalveerd en merg eruit
15 g sinaasappelsap
5 g sinaasappelrasp
1 tl speculaaskruiden

Roomkaasvulling:
100 g slagroom
200 g witte chocolade
400 g roomkaas

Gekonfijte citrusschilletjes en wortels:
200 g water
200 g kristalsuiker
2 sinaasappels
6 kleine worteltjes

Ter decoratie:
mini kruiden
poedersuiker

Voor het schuim:
Klop de eiwitten luchtig met de suiker. Spatel vervolgens het zetmeel, vanillemerg, sap, de rasp en de speculaaskruiden erdoor. Schep (of spuit met een spuitzak) het schuim op met bakpapier bekleedde bakplaat en droog de toefjes in een oven van 110 graden in ongeveer 2 uur (hoe groter de vorm, hoe langer dit duurt).

Voor de vulling:
Kook de slagroom op en smelt hierin de witte chocolade. Meng nu stap voor stap met de roomkaas tot een gladde massa.

Gekonfijte citrusschilletjes en wortels:
Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel zonder het wit mee te nemen. Snijd dit in zeer fijne reepjes. Kook het water met de suiker op en gaar hierin heel rustig de schilletjes. Kook de wortels kort tot ze beetgaar zijn. Verwijder de reepjes schil uit het suikerwater en houd ze apart. Voeg de wortels aan dezelfde pan suikerwater toe. Laat deze een uur weken.

Laat het gedroogde schuim afkoelen. Doe de roomkaasvulling in een spuitzak en spuit mooi egale toefjes op het schuim. Snijd de wortels in grove stukken en steek de stukjes in de vulling. Leg er wat van de gekonfijte citrusschilletjes op en bestrooi voorzichtig met wat poedersuiker. Decoreer eventueel met wat minikruiden.