Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pantosti's met piccalilly en zuurkool
Een heerlijk knapperig tussendoortje!

Voor 6 tot 8 pantosti’s

Ingrediënten
300 ml azijn
200 ml water
25 gram bloem
30 gram Dijon mosterd (of 12.5 gram mosterdpoeder)
10 gram suiker
5 gram gember (geraspt of fijngehakt)
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
600 gram stevige groenten zoals wortel, bloemkool, meiknol, pastinaak, rode paprika, groene paprika
1 zuurdesembrood
1 grote pot augurken zoet zuur
400 gram zuurkool
Pittige oude Hollandse kaas
Paar plakken biologische achterham
Klontje boter  

Bereiding

Meng 100 ml van de azijn met het bloem, suiker, gember, kerrie, kurkuma, mosterd en olie tot een glad papje in een ruime kom. Breng de rest van de azijn met het water tegen de kook en giet het al roerend bij het mosterdpapje. Doe alles terug in de pan, breng het aan de kook en laat het even goed doorkoken. Blijf ondertussen goed doorroeren zodat er een dikke gebonden saus ontstaat.
Snijd dan de groenten in kleine stukjes en kook ze beetgaar in ruim water waarin 10 gram zout per liter water is opgelost. De paprika’s hoef je niet mee te koken, die gaan rauw de piccalilly in. Laat de groenten goed uitlekken, roer ze daarna door de saus en breng alles aan weer de kook. Laat dit een minuutje doorkoken.
Vul schone weckpotten tot net onder de rand met de piccalilly en sluit de deksels goed af. Zet de potjes op de kop zodat ze goed vacuüm afsluiten. Laat het minstens een uur trekken, maar na een nacht is het nog lekkerder!
Daarna gaan we de pantosti maken. Snijd lekkere plakken van het zuurdesembrood en beleg deze met de pittige kaas, zuurkool, augurk, de piccalilly en achterham (voor vega natuurlijk zonder).
Smelt wat boter in de pan en bak hierin de pantosti op een middelhoog vuur tot de tosti mooi goudbruin is en de kaas begint te smelten.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.