Papa & Nawaz Kazmi

Deze vader en zoon hebben de eer om de spits af te bijten bij De Smaken van Nederland. Hun stukje van de lappendekken is kenmerkend voor de Nederlandse eetcultuur vandaag de dag.

Papa Kazmi
Papa Kazmi is geboren in Pakistan en woont al sinds zijn 16e in Europa. Gedreven door de liefde voor eten en drinken werkte hij jarenlang op allerlei plekken in de horeca. Hij leerde om lekker te koken met verse ingrediënten en kreeg een passie voor gastheerschap. Hij trouwde een Nederlandse vrouw en samen brachten zij zijn culinaire passie over op zijn kinderen.

Hills & Mills
Nawaz is de één na oudste zoon van Papa Kazmi en hij had een goed idee voor een restaurant voor zijn vader. Het concept was Hills & Mills. Hills staat voor de Himalaya uit Pakistan, Mills voor de Hollandse windmolens. Dat is namelijk precies de belichaming van het eten van Papa Kazmi: het slaat een brug tussen Oost en West. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld chai kruidnoten, naanbrood met kip en ijsbergsla, bouillabaisse met koriander en speltbroodjes met brie en mango chutney.