Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Peer-havermoutkoekjes
Peer-havermout koekjes voor de lunch of bij de thee.

Susan Aretz maakt peer-havermoutkoekjes uit haar kookboek 'Wat lunchen we vandaag'!susan aretz Ingrediënten: 50 g zachte boter 75 g donkere basterdsuiker 1 ei 1 conference peer, gewassen en geraspt 75 g bloem 1/4 tl baking soda 135 g havermout 1 conference peer in dunne plakjes gesneden 1 el rietsuiker Bereiding:

  • Mix de boter en suiker tot ze goed crèmig zijn.
  • Daar mix je het ei door heen.
  • Meng vervolgens met een spatel de geraspte peer, bloem, baking soda en havermout erdoorheen.
  • Met een eetlepel haal je schepjes deeg eruit en met natte handen draai je daar balletjes van.
  • Plet die tussen je handen.
  • Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Op de bovenkant van ieder koekje leg je een schijfje peer, een walnoot is ook lekker.
  • Bestrooi met een beetje rietsuiker.
  • Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren.
  • Laat, als je ze uit de oven hebt gehaald, helemaal afkoelen, dan stijft het koekje nog een beetje op.
  • Gaan ze niet in één keer op?
  • Verwarm ze dan de dag daarna nog een keertje in een oven die op 150 graden is voorverwarmd, dan zijn ze weer lekker vers.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.