Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Acties

Peperkoek
Allemaal zoete lekkernijen vandaag!

Ingrediënten
64 gram suiker
113 gram gezouten boter
1 ei
340 gram ongezwavelde melasse
1,5 tl bakpoeder
2 tl kaneel
2 tl gemalen gember
1 tl gemalen kruidnagels
1/2 tl zout
280 gram bloem 
250 ml heet water
55 gram in blokjes gesneden gekristalliseerde gember

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak een broodpan klaar door deze in te leggen met bakpapier en te besproeien met kookspray. 
Meng suiker en boter samen tot een luchtige massa. Voeg ei en melasse toe en meng goed door, schraap de zijkanten indien nodig. Voeg baking soda, kaneel, gember, kruidnagel en zout toe. Meng goed.
Voeg tegelijkertijd meel in een halve kop toe en meng tussen elke toevoeging. Voeg tijdens het mengen langzaam water toe om het beslag te verdunnen. Voeg nu de gekristalliseerde gember toe.
Giet mengsel in voorbereide broodpan en bak gedurende 55 minuten. Haal uit de oven en dek af met zilverfolie zodat de randen niet bruiner worden. Plaats het brood terug in de oven en bak nog 15 - 20 minuten langer.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.